Bôntje Aovendje

/Bôntje Aovendje
Bôntje Aovendje 2023-11-27T17:07:44+00:00

“Bôntje Aovendje oet de aoj doeës”

Aflevering 10

En vandaag dan alweer het 10e en laatste deel van “Bôntje Aovendje oet de aoj doeës”. Deze laatste aflevering staat in het teken van stukjes van sketches of specifieke grappen die door kijkers zijn aangevraagd. We beginnen met Petaazje uit 1992 waar de maagd van meneer Pastoor al zingend “oh sterren der zee” het nieuwe standbeeld een poetsbeurt geeft. In 1997 komt Sinterklaas met zijn onstuimig paard een bezoekje brengen aan de Kloeësterhofzangers. Oze Hoempa speelt in 2002 een stukje van hun symfonie en Hein van Deursen doet in 2005 en 2011 zijn relaas als dakdekker en piloot. CV Ketel doet in 2013 aangifte van de diefstal van hun effen blauwe beker. Bedankt voor het kijken en de leuke reacties. Wij hopen jullie volgende allemaal weer te zien maar dan in levende lijven op de echte bonte avonden.

Aflevering 9

Deel 9 van “Bôntje Aovendje oet de aoj doeës” is gewijd aan 3 artiesten die 2, 3 of 4 jaren in de buutteton hebben gestaan. Maar dat maakte hun optreden er niet minder op. We trappen af met Ben Gilzing als “De Veedierendokter” uit 2001. Vervolgens is het de beurt aan Piet Feijen als de Belgische professor “Josefeke van den Puntzak” uit 2005. En we sluiten af met een recent optreden uit 2017 van Esther Veugen als “Bets” de barvrouw. Geniet voor de één na laatste keer van de optredens van deze artiesten. Want volgende week sluiten we af met de 10e en laatste “Bôntje aovendj oet de aoj doeës”.

Aflevering 8

Deel 8 van “Bôntje Aovendje oet de aoj doeës” is gewijd aan het jubileum-optreden van “De Kloeësterhofzangers” in 1995. Voor de 11e keer wordt het wel en wee van een jaar Doospel bezongen door de Kloeësterhofzangers, op rijm aan elkaar gepraat door Sjef Geuns en op onnavolgbare wijze gepersifleerd door Leonard Geuns. In hoog temp volgen de typetjes elkaar op. Harry van de Loo, het demonstrerend boertje, Harry Vossen, Pierre van den Boom, Guus Dohmen, Ruud Westerveen, Joost Jacobs en de Emir uit Abu Dabi. Allemaal vallen ze ten prooi aan het imitatietalent van Leonard. Hij sluit zelfs af met een gardedans van de Vlikkepupkes.

Aflevering 7

Deze week ontvingen wij het droevige nieuws dat ons trouw en zeer gewaardeerd lid Ria Berben na een lange en moedige strijd tegen een slopende ziekte is overleden. Van 2000 t/m 2003 nam Ria samen met Annie Peters deel aan de bonte avonden als het duo “Mina & Stina”. Twee keuvelende oude dametjes die het wel en wee van de week bespraken op een bankje op het pleintje. Als eerbetoon aan Ria is deel 7 van “Bôntje Aovendje oet de aoj doeës” deze week geheel gewijd aan Mina & Stina. 

Aflevering 6

In deel 6 van onze serie “Bôntje aovendje oet de aoj doeës” starten we met een optreden uit 1999 van de dames van harmonie Melodie der Peel oftewel de “Melodientjes”. Met grappig gevonden onderwerpen en teksten in een prachtige samenzang wisten ze een aantal jaren het Bôntje Aovendj publiek te boeien. Daarna is het de beurt aan een wat meer recent optreden uit 2018 van “De Linker en de Rechter en Co”. Een eigentijds kerstverhaal dat opvallend veel gelijkenissen vertoond met het oorspronkelijke kerstverhaal. Zouden ze er 2021 jaar geleden ook zo om gelachen hebben? Ga er maar weer eens goed voor zitten en overtuig jezelf.

Aflevering 5

In deel 5 van onze serie “Bôntje aovendje oet de aoj doeës” is het de beurt aan de legendarische act van Wiek en Hein van Deursen met hun “Boêkmenkes”. Deze act uit de beginjaren van de bonte avonden haalden Wiek en Hein nog een keer uit de doos in 1997. We vervolgen met het duo “Tom en John” dat vele jaren de zaal vermaakte met grappige liedjes en schaele zeiver. Deze opname dateert uit 2005. Twee duo’s dus die kleur gaven aan vele bonte avonden en waarvan Wiek en Tom helaas niet meer onder ons zijn. En we sluiten af met het trio BMT oftewel Bill, Marco en Tijs met hun optreden in 2015 als “Dr. Bibber”.  

Aflevering 4

We vervolgen onze serie “Bôntje aovendje oet de aoj doeës” met één enkele sketch van Petaazje uit 1999. We volgen het wel en wee van Kwaksjang en Langtang op een willekeurige avond in hun Chinees Restaurant. Onverwachte wendingen volgen elkaar in hoog tempo op waarbij de acteurs zelf niet altijd op de hoogte zijn van hetgeen er staat te gebeuren. 

Aflevering 3

En vandaag alweer de derde aflevering van “Bôntje aovendje oet de aoj doeës”. In deze aflevering blikt Jeff Geuns terug op het jaar 1998 waarin de Boerenbond afbrandde, SVO kampioen werd en Melodie der Peel 60 jaar bestond. In 2015 drijft Pasmeu Janca tot wanhoop met zijn onnavolgbare rekenkunsten en in 2014 hebben CV Ketel hun eigen Meneer Kaktus Show. Een half uur lachen met oude sketches uit de bonte avonden van de Vlikestaekers.  

Aflevering 2

Wij hopen dat jullie vorige week hebben genoten van deel 1 van onze serie “Bôntje aovendje oet de aoj doeës”. Wij vervolgen deze serie met optredens van HR-ketel (Maarten en Rob) uit 2016, Herman en Harm Frenken uit 1992 en Jos Douven uit 2011. En terwijl u geniet van deze nostalgische beelden gaan wij weer vrolijk verder het uitzoeken van fragmenten voor de uitzending van volgende week. Wilt u ons een handje helpen en is er een bepaald optreden dat u graag nog eens zou willen zien? Stuur dan een mailtje naar info@devlikkestaekers.nl en wie weet zit het al in de de uitzending van volgende week.  

Aflevering 1

Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet van optredens uit oude vervlogen tijden. We trappen af met de “Jóng Botte Vaerze” uit 2019, de “Dames vanne Raod” uit 2018 en “Heintje van Deursen” uit 2012. 

Aankomend weekend zouden bij normale omstandigheden de Vlikkestaekers hun 46e serie bonte avonden hebben gehouden met eigen artiesten. Helaas laten de huidige Corona-regels van het RIVM dat op dit moment niet toe. Om toch een beetje in de bonte avond sfeer te blijven gaan de Vlikkestaekers de komende weken opnames van bonte avonden uit het verleden “online” zetten. Geniet van de kraakheldere opnames uit het recente verleden tot de wat “wazigere” opnames van gedigitaliseerde videobanden “oet de aoj doeës”. De eerste compilatie zal aankomend weekend te zien zijn. Elke nieuwe uitzending en de daarbij behorende link zal via de verschillende media bekend worden gemaakt.